Kan jag skapa egenkontroller i Bygglet?

expand_more

Ja med vår funktion formulär kan ni skapa egenkontroller, checklistor och riskanalyser i ert Bygglet.

När ni skapat en mall för er egenkontroll kan ni sedan välja att använda dem i projekten ni arbetar med.

Hur gör jag så att mina anställda kan registrera milersättning?

expand_more

Under inställningar finns det en flik som heter ersättningar. Där kan ni lägga till olika ersättningar och välja vilken enhet de anställda ska registrera.

Hur gör man för att de anställda ska kunna registrera övertid?

expand_more

Om de anställda ska kunna registrera övertid så lägger ni upp detta som en lönetyp under inställningar i Bygglet. Här kan ni lägga upp flera olika typer av övertid och andra typer av tid. Om ni vill debitera detta som övertid mot kund så lägger ni upp en debiteringstyp med önskat namn som kunden kommer att se och sätter önskat pris. Detta gör ni också under inställningar i fliken Debiteringstyper.

Hur gör jag om har glömt mitt lösenord?

expand_more

I vyn där ni loggar in så står det med liten text “Glömt lösenordet?” där ni kan trycka och fylla i den mailadress ni använder som användarnamn i Bygglet. Ni får då ett återställningsmail skickat till er e-postadress.

Hur ändrar jag mitt lösenord i Bygglet?

expand_more

Under kugghjulet och inställningar i Bygglet så finns det en flik som heter Användaruppgifter. Där kan ni till höger skriva in ert nuvarande lösenord och det ni vill ändra till. Håll musen över det gröna frågetecknet för att veta vad kraven är.

Vad används kontosaldot till och var kan jag fylla på det?

expand_more

Kontosaldot används för kuverteringen av kundfakturor som postas och för skanningen av leverantörsfakturor. När ni använder dessa tjänster så dras pengarna från kontosaldot.

Ni fyller på kontosaldot under kugghjulet>inställningar>kontosaldo (i mitten av skärmen)

Kan ni läsa in register?

expand_more

Skicka in ert kund, leverantörs eller artikel-register i excelformat uppbyggt i kolumner till support@bygglet.com så hjälper vi er att få in informationen.Legg til en oversettelse i Norsk Bokmål

Vad baseras personalkostnaden på?

expand_more

Personalkostnaden i baseras på den timlön ni lagt in på den anställde och det påslaget som står på respektive lönetyp. Det är 60% påslag som standard, det är ungefär där det brukar ligga men det går att ändra på lönetyperna.

Hur vet jag vad som finns kvar att fakturera i mitt projekt?

expand_more

Detta ser ni i fliken Faktureringsöversikt som ligger under fliken Projekt. Där står det vad ni har för förväntad fakturering baserat på informationen som kommit in ställt mot hur mycket ni faktiskt har fakturerat. En negativ differens innebär att ni har så mycket kvar att fakturera.

Var kan jag se hur mitt projekt har gått?

expand_more

Det ser ni i  resultatöversikten som ligger under fliken Projekt. Där står kostnaderna som kommit in i Bygglet ställt mot hur mycket ni fakturerat så att ni kan se er vinst.

Hur delar jag upp en leverantörsfaktura i flera projekt?

expand_more

När ni har valt ett projekt på rad ett så kan ni ändra beloppet på samma rad till så mycket som ska in på det valda projektet. Resterande belopp hoppar då ner till nästa rad så att ni kan välja ett annat projekt på den raden.

Hur avslutar jag ett projekt?

expand_more

Det gör ni genom att gå in i projektet och bocka i slutdatum. Systemet kommer även fråga om ni vill avsluta projektet i samband med att ni slutfakturerat och kommer då sätta dagens datum som slutdatum.

Vilka system har ni koppling till?

expand_more

Vi har idag koppling till Visma Administration 500, 1000 och 2000, Björn Lundén samt Fortnox för bokföring.

För lön har vi koppling till Visma Lön, Fortnox Lön, Flex Lön, Hogia Lön och Crona Lön.

Vi har ett samarbete med Factoringgruppen för att sälja sina fakturor. Detta gör ni genom att trycka på knappen Sälj Fakturan  inne i er kundfaktura. En intresseanmälan går då till Factoringgruppen som kontaktar er.

Hur skickar jag min offert till kund?

expand_more

För att skicka en offert från Bygglet så låser ni en version av arbetskopian. Detta för att lätt hålla koll på de olika versioner som skapats.

När ni har låst så får ni en ny flik längst upp i offertvyn som då är den låsta versionen, i denna kan ni inte gör några ändringar. Men ni kan skicka via den orangea knappen längst upp. Denna kan kunden sedan acceptera via en länk de får i mailet. Om de accepterar så skapas det automatiskt ett nytt projekt i Bygglet.

Har ni en tolkningstjänst för att ta emot post och PDF-fakturor?

expand_more

Ja, denna tjänst innebär att man får en adress som era leverantörer skickar fakturorna till, både vad det gäller e-post och pappersfakturor. Vi kommer skicka ut adressen till er samt ett mallbrev som ni kan använda för att informera era leverantörer om adressbytet.

Du hittar våra aktuella priser för inkommande fakturor här!

 

Hur kopplar kopplar jag en leverantörsfaktura till ett projekt?

expand_more

När det finns ett pris på leverantörsfakturan så finns beloppet ex. moms under raderna. I dessa rader väljer ni vilket projekt som fakturaraden ska vara kopplad till. Kolumnen “Att vidarefakturera” bestämmer sedan hur mycket som ska ut mot kund vid senare fakturering.

Hur fakturerar man en ÄTA?

expand_more

Först ser ni till att ÄTAn har svarsstatusen accepterad i Bygglet. Detta gör ni på själva ÄTA-projektet.

När ÄTAn har status accepterad skapar ni en faktura på huvudprojektet och hämtar ÄTAn till fakturan.

Hur tar jag ut ett underlag till min revisor för en månad?

expand_more

Detta gör ni i fliken för den typen fakturor ni vill ta ut underlag för. Där filtrerar ni på Alla (ej makulerade) och väljer den månaden ni vill ta ut underlag för, väljer ni inte en månad så tar ni ut för hela året. Sedan trycker ni på prickarna till höger om filtrerarutan och väljer Skapa underlag (PDF).

Kan man använda kostnadsställe i Bygglet?

expand_more

Om ni har koppling till Visma Administration eller Fortnox så kan vi aktivera kostnadsställe om så önskas. Dessa kan ni synka mellan bokföringssystemet och Bygglet och sedan använda på fakturorna för att de ska komma över till bokföringen där ni kan följa upp dem. Kontakta supporten för att få detta aktiverat.

Kan vi skicka samlingsfakturor?

expand_more

Ja, detta är en funktion ni kan kontakta supporten för att få påslagen. Ni väljer först kunden på en faktura så kan ni sedan hämta projekten till fakturan.

Kan jag redigera en skickad faktura?

expand_more

Ni kan redigera en skickad faktura genom att sätta den med statusen utkast, trycka spara, gå in på den igen och redigera. Det är så pass många steg för att minimera risken att av misstag ändra någonting som har gått till kund.

Har ni någon tjänst för att skicka fakturor via post?

expand_more

När ni trycker skicka på en kundfaktura så kan ni välja post. Då kuverteras fakturan och skickas iväg till mottagarens fakturaadress. Priserna för att använda Bygglets kuverteringstjänst ser ni nedan:

Svart-vit print 7,50 kr
Färgprint 8,50 kr
Extrasida/styck 1,00 kr

Kan man ta emot och skicka e-fakturor?

expand_more

Ni kan både skicka och ta emot e-fakturor via Bygglet i formatet svefaktura. Se aktuell prislista för skickad och mottagen faktura. Kontakta support@bygglet.com för att beställa detta.

Hur skapar jag en märkning till fakturan?

expand_more

För att märka fakturorna till en specifik kund så börjar ni i kundkortet. Här skriver ni rubriken på märkningen. Om kunden vill att ni märker med projektnummer så skriver ni “Projektnummer” under Märkning 1. Här kan ni även fylla på med fler märkningar om kunden önskar det.

Inne på projektet ni har till er kund går ni sedan in i fliken Märkningar och skriver det nummer de vill att ni skall märka med. Detta kommer då specificeras som “Projektnummer 201562” på fakturan i det här fallet.

Hur tar jag ut ett ROT-underlag till Skatteverket?

expand_more

För att detta ska fungera gäller det att fakturan står som betald i Bygglet. Det ser ni till i fakturan under fliken Betalningar där det skall vara ibockat med korrekt datum.

När ni sett att fakturan är betald går ni in i kundfakturafliken och trycker på prickarna uppe till höger om filtrerarutan. Välj sedan Skapa ROT/RUT-underlag.

När ni tryckt på Skapa ROT/RUT underlag så får ni upp denna rutan där ni väljer ett intervall där betalningsdatumet ingår. Ni bockar därefter i aktuella fakturor som ni vill skapa underlag för. Sedan skapar ni en fil som man kan ladda upp på skatteverkets hemsida. Filen skapas när ni klickar på den gröna knappen Skapa ROT/RUT-underlag (XML).

Hur fakturerar jag ROT?

expand_more

Om kunden är satt som privatperson i kundkortet, så finns det en flik i projektet ni har vid namn ROT-avdrag. I denna flik kan ni mata in Fastighetsbeteckning eller lägenhetsnummer och bostadsrättsföreningens organisationsnummer samt välja vilken typ av husarbete det skall vara. Här matar ni även in hur mycket ROT kunden har kvar att nyttja det året ni skapar fakturan för. Om både kunden och kontaktpersonen ska nyttja rot fyller ni i rotsumma på båda personerna.

När ni sedan fakturerar så bockar ni i de raderna som gäller arbete samt väljer vilken typ av arbete som har utförts på samtliga rader i kundfakturan.