Vi måste prata om knappen

I Bygglet kan du sälja en faktura med ett knapptryck. Det gör att du får in pengarna på kontot, ofta inom några timmar. Men vad händer egentligen när du trycker på Sälj din faktura-knappen?

Du vet säkert hur det är. Långa projektcykler är snarare regel än undantag i byggbranschen. För att inte tala om att det ibland tar en hel tidsålder att få betalt av den där kunden. Det gör att många företagare ligger sömnlösa och oroar sig för hur man ska få fram pengar till löner och leverantörer.

Men innan du hinner sälja familjens katt till läkemedelsforskningen kan det vara bra att känna till ett annat sätt att få in pengar snabbt: Sälj din faktura-knappen i Bygglet.

Få betalt direkt och slipp magontet

Vi vet att många förhåller sig till Sälj-din-faktura-knappen som man förhåller sig till kontrollrutan på skraplotten: man är helt enkelt livrädd för att komma åt den av misstag. Då kan det vara bra att veta att ingen faktura säljs förrän du har tecknat ett avtal med vår samarbetspartner Factoringgruppen.

– Första gången du trycker på knappen är det en intresseanmälan och du förbinder dig inte till något. Vi ringer helt enkelt upp och stämmer av hur ditt behov ser ut. Om du vill bokar vi gärna ett personligt möte och går igenom dina frågor, säger Niklas Arvidsson på Factoringgruppen.

Så funkar factoring

När avtalet är på plats är det bara att trycka på Sälj din faktura nästa gång du behöver boosta likviditeten.

– Våra system är helt integrerade med Bygglet så fakturan överförs direkt till oss. Vi använder kundens originalfaktura och lägger till en ruta där det står att fakturan är överlåten till Factoringgruppen. Men det ser fortfarande ut som att fakturan kommer från dig.

Enligt Niklas Arvidsson kostar det ungefär 3 procent av fakturabeloppet att sälja en faktura i Bygglet. Och man väljer själv om man vill sälja en eller flera fakturor per tillfälle.

– Men det finns inget tvång på att sälja över huvud taget. Vi har inga bindningstider och bjuder just nu på årsavgiften, så det kostar ingenting förrän man faktiskt säljer, säger Niklas Arvidsson.

Erbjudande: Slipp årsavgiften och spara 2995 kronor

Factoring är vanligt i byggbranschen och hjälper många företag att få ett jämnare och enklare företagarliv. Som kund hos Bygglet slipper du just nu årsavgiften på 2 995 kronor hos vår samarbetspartner Factoringgruppen och betalar bara ett par procent per faktura. Du hittar Sälj din faktura-knappen när du går in på en faktura.

Vill du veta mer om Factoringgruppen? Läs mer här!