Så säkrar du likviditeten

Utbrottet av COVID-19 och oron det medfört har under de senaste veckorna vänt vardagen upp och ner för väldigt många av oss, däribland alla Sveriges företagare. Spelplanen har ritats om och många står nu inför ett annat 2020 än man tänkt sig med stor oro för hur den närmsta framtiden kommer se ut.

Vid tider som dessa, när osäkerheten är större, kan det vara bra att se över hur man kan säkra likviditeten och därmed förbereda kontot för lite mer osäkra tider. Det ger dig en större möjlighet att täcka kostnader om det svänger snabbt och oväntade situationer uppstår. Bygglets samarbetspartner Factoringgruppen delar därför med sig av sina tips för att säkra likviditeten: 

Förläng dina betaltider hos dina leverantörer

Alla tjänar i längden på att ha ett bra samarbete över tid. Ett första steg kan därför vara att kontakta sina leverantörer och be om något längre betaltider. 

Förbered kontot för osäkra tider

För att öka företagets likviditet så är factoring ett snabbt och flexibelt finanseringsalternativ att använda sig av. Det kan även vara till hjälp för att undvika de likviditetspåfrestningar som försenade betalningar kan medföra och att täcka tillfälliga kostnader som uppstår.

– Att snabbt få in pengar för sin fordran är extra viktigt i dagens läge när man inte vet hur kundernas betalningsförmåga kommer att se ut framåt, säger Niklas Arvidsson, försäljningschef Factoringgruppen.

I Bygglet kan du sälja dina fakturor med ett enkelt knapptryck. Det enda som behövs är ett snabbt samtal med Factoringgruppen. Genom att ha ett avtal om factoring på plats har du alltid möjlighet att snabbt frigöra pengar och stärka likviditeten när det behövs, vilket är om än viktigare under lite mer utmanande tider.

Förutom att frigöra likviditet finns det även flera andra fördelar med att sälja sin faktura.

  • Mer tyngd i fakturan. Att skicka ut sina fakturor via ett factoringföretag ger ofta mer tyngd i fakturan och kan göra att den blir prioriterad högre hos mottagaren när det är dags för betalning.
  • Minskat administrativt arbete. När du säljer en faktura överlåter du ditt företags kundfordran och Factoringgruppen skickar fakturan till din kund samt tar hand om frågor och eventuella påminnelser om betalningen dröjer. Därmed minskar företagets administrativa arbete och man kan omfördela tid och resurser där det behövs mest.
  • Flexibelt och prisvärt. Du bestämmer vilka fakturor du vill sälja och när och betalar endast för de fakturor du väljer att sälja. Som kund hos Bygglet slipper du även årsavgiften på 2 995 kronor, vilket betyder att tjänsten inte kostar någonting när den inte används.

 

Tveka inte att fråga om råd och stöd

Det är mycket information som sprids och många förändringar som sker. Både Bygglet och Factoringgruppen försöker bidra med våra generella tips, men har du mer specifika frågor så tveka inte heller att kontakta någon av oss. 

Factoringgruppen är ett familjeägt factoringbolag med lång erfarenhet och gedigen kunskap om småföretagande, finansiering och factoringbranschen, 

– Vi förstår företagande och vi vet hur viktig likviditeten är och har hjälpt företag med just detta sedan 2007, säger Niklas Arvidsson, försäljningschef Factoringgruppen.

 

Kontakta Factoringgruppen för att veta mer

 

Niklas Arvidsson, Factoringgruppen
Niklas Arvidsson, Factoringgruppen