Personalliggare eller vite

Visst skulle det kännas skönt att i lugn och ro bjuda Skatteverket på godis när de kommer på besök på byggarbetsplatsen? Det kan bli dyra böter att glömma bort rutiner och missa att registrera sig i personalliggaren, vilket är lätt hänt om du har många kortare jobb! Som tur är har du som kund hos Bygglet alla möjligheter att lugnt hälsa besökarna välkomna.

Den 1 januari 2016 blev det obligatoriskt med personalliggare på alla byggarbetsplatser. Skatteverket fick då också rätt att kontrollera efterlevnaden med oannonserade besök direkt på plats. Att skapa rutiner på arbetsplatser där man har projekt som pågår en längre period, är det lättare att efterleva kraven, men många företag känner att det blir mer utmanande när man kör både många och kortare jobb. Det ställer stora krav på medarbetarna att logga in och ut, och ibland flera gånger varje dag.

I Bygglet kan dina anställda och underentreprenörer direkt i appen stämpla in och stämpla ut i den elektroniska personalliggaren. Allt sparas digitalt – och det är ingen match för dig att sedan redovisa enligt skatteverkets riktlinjer. Dessutom får du som bonus helkoll på vilken tid din personal befann sig på byggarbetsplatsen.

Läs mer här om hur du hanterar personalliggaren!

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!