Pernilla tipsar – Projektplaneringen tar form!

Projektplaneringen växer nu fram i rasande fart. Vi hoppas att ni gillar att tidigt både kunna se och påverka vårt utvecklingsarbete av ny funktionalitet. Sedan första beta-releasen har vi nu även funktioner för att filtrera på projektledare, möjlighet till fritextsökning samt möjlighet att färgkoda projektstaplarna via Ny-/ändradialogen, som slår igenom också i Resursplaneringen. Och ja, det går bra att använda all funktionalitet, trots “beta-klassningen”. Den är väl testad, även om viss funktionalitet än inte är på plats.

Nu har vi kopplat ihop projekt- och resursplaneringen, vilket innebär att du också i projektplaneringen kan se en total resursöversikt i projektet gällande tillgänglighet, inplanering och resursbehov. Med hjälp av färgkodning ser du tex direkt om resurserna räcker eller om du behöver ta in extra personal.

Läs mer här om Resursöversikten för Projektplanering.

Hett tips! Våra genvägar till att snabbt skapa upp projekt direkt från resurs- och projektplaneringen.

Du vet väl att det finns en genväg från både resurs- och projektplaneringen till Projektkortet! Den är perfekt att använda om du behöver kolla upp projektspecifik information när du är i färd med att planera.

Klicka i fältet Projekt i Ny- ändra-dialogen så får du upp 3 knappar. Klicka på pennan för att komma till projektkortet för det projekt som är angivet i fältet. Härifrån kan du nu kolla upp den information du behöver och/eller göra förändringar på projektet. Klickar du sedan Spara eller Avbryt inne på projektkortet, så kommer du tillbaka till din planeringsvy.

Behöver du skapa ett nytt projekt väljer du istället plus knappen. När du sedan väljer Spara inne på projektkortet så sparas ditt nya projekt och du kommer tillbaka till din planeringsvy med det nya projektet förvalt i Projektfältet.

Så vad är nästa steg?

Vi arbetar just nu för fullt med möjligheten att visa projektplaneringen årsvis via årsvyn

Ta gärna en titt in på projektplaneringen då och då för det händer grejer här och vill du ge oss hejarop eller har du tips och synpunkter tveka inte att höra av dig, vi ääälskar feedback!