9 av 10 kunder rekommenderar Bygglet!

Här kommer det obligatoriska självgoda inlägget om resultatet av vår kundenkät. Okej, vi vet. Inget vettigt företag skulle väl lägga upp resultatet från sin kundenkät om siffrorna var kassa? Så ursäkta skrytet, vi blev bara så himla glada (och har full förståelse för om du inte pallar läsa om hur fantastiska både vi och ni kunder är).

Tusentals kunder i byggbranschen förlitar sig på Bygglet varje dag. Därför var vi nyfikna på vad de egentligen tycker om oss. Riktigt bra, visade det sig. Runt 600 kunder svarade på enkäten. Av dessa skulle 9 av 10 rekommendera Bygglet till andra. Det är ju en helt otrolig siffra! Enligt en snabb googling är det en lika stor andel som andelen fartsyndare längs med sommarvägarna. Eller som har tv i Sverige. Att 9 av 10 skulle rekommendera oss känns med andra ord riktigt stort.

Bygglet användarvänligt och Supporten är trevlig och proffsig

Undersökningen visar också att 96 procent av kunderna tycker att Bygglet är användarvänligt. En lika stor andel tycker att det är lätt att komma i kontakt med vår support. En svarande skrev till och med: ”Alla jag har varit i kontakt med är så trevliga och proffsiga.Jag önskar ibland att jag stöter på ett problem så att jag kan kontakta supporten.” Naaw, vi älskar dig med!”

”En överlägsen helhet”

Så, vad är det då som får kunderna – förlåt, nu generaliserade vi visst: nio av tio kunder – att göra tummen upp?

– Vi hade en teori om att det skulle vara tidsrapporteringen. Den används av princip alla våra kunder och gör att de sparar massor av tid. Det är också tänkbart att skanningen av leverantörsfakturor eller hanteringen av ändrings- och tilläggsarbeten var de mest omtyckta, säger Tobias Fransson, supportchef på Bygglet.

Men när kunderna fick rösta blev det jämna staplar för alla funktioner. Ingen funktion var alltså mer uppskattad än någon annan.

– Det visade sig vara helheten som gjorde Bygglet till ett oumbärligt verktyg. Styrkan ligger uppenbarligen i att hela arbetsflödet är enkelt och överskådligt. Alla funktioner tillsammans skapar en – så uttryckte en av våra kunder det – ”överlägsen helhet”, säger Tobias.

Utöver lovorden bjussade kundenkäten på många kreativa och konstruktiva förslag på förbättringar. Med de nya insikterna i ryggen jobbar vi nu vidare för att utveckla både detaljerna och helheten. Och förhoppningsvis kan vi snart få den där sista tiondelen att highfiva med oss!

Läs mer om Bygglets funktioner