”Med Bygglet har vi bättre struktur och nöjdare kunder”

Kent Löfberg, vd och grundare på KL Bygg, Uppsala

– Vi hade ett annat projektverktyg innan vi skaffade Bygglet. Det programmet var dyrt, och jag saknade flera funktioner och integrationer i det. Till exempel gick det inte att skanna fakturor och det var lätt att missa fakturor i större projekt. Det var otydligt hur mycket som var fakturerat och hur mycket som var kvar att fakturera.

– Med Bygglet har vi mycket bättre struktur; det är lätt att skapa projekt, offerter och fakturor. Just offertförfarandet är tilltalande för våra kunder, och gör att vi får ett ökat förtroende hos dem. Jag är också mycket nöjd med integrationen till Fortnox, och att det i till exempel villabygges-projekt går att fakturera allt inom ”lyft 1” och ”lyft 2” med ett klick – utan att missat något.

– Utan Bygglet hade vi fortsatt att missa fakturor, och inte haft koll på pågående projekt. Vi hade fortsatt att kommunicera tilläggsarbeten på lite lösa boliner, och först mot slutet av arbetet berättat för kunden att det kommer att kosta extra. Vi har mycket nöjdare kunder nu!

KL Bygg i Uppsala kan hela byggprocessen. De utför om- och tillbyggnader, nybyggnationer av villor samt montering av markskruvar (Sluta gräv). Deras devis är ”Inga genvägar till att nå ett gott resultat.”

Anställda: 21 st
Omsättning: 17 miljoner (2017)
Webbplats:
www.klbygg.se

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!