Vad används kontosaldot till och var kan jag fylla på det?

expand_more

Kontosaldot används för kuverteringen av kundfakturor som postas och för skanningen av leverantörsfakturor. När ni använder dessa tjänster så dras pengarna från kontosaldot.

Ni fyller på kontosaldot under kugghjulet>inställningar>kontosaldo (i mitten av skärmen)

Hur vet jag vad som finns kvar att fakturera i mitt projekt?

expand_more

Detta ser ni i fliken Faktureringsöversikt som ligger under fliken Projekt. Där står det vad ni har för förväntad fakturering baserat på informationen som kommit in ställt mot hur mycket ni faktiskt har fakturerat. En negativ differens innebär att ni har så mycket kvar att fakturera.

Vilka system har ni koppling till?

expand_more

Vi har idag koppling till Visma Administration 500, 1000 och 2000, Björn Lundén samt Fortnox för bokföring.

För lön har vi koppling till Visma Lön, Fortnox Lön, Flex Lön, Hogia Lön och Crona Lön.

Vi har ett samarbete med Factoringgruppen för att sälja sina fakturor. Detta gör ni genom att trycka på knappen Sälj Fakturan  inne i er kundfaktura. En intresseanmälan går då till Factoringgruppen som kontaktar er.

Hur fakturerar man en ÄTA?

expand_more

Först ser ni till att ÄTAn har svarsstatusen accepterad i Bygglet. Detta gör ni på själva ÄTA-projektet.

När ÄTAn har status accepterad skapar ni en faktura på huvudprojektet och hämtar ÄTAn till fakturan.

Kan vi skicka samlingsfakturor?

expand_more

Ja, detta är en funktion ni kan kontakta supporten för att få påslagen. Ni väljer först kunden på en faktura så kan ni sedan hämta projekten till fakturan.

Kan jag redigera en skickad faktura?

expand_more

Ni kan redigera en skickad faktura genom att sätta den med statusen utkast, trycka spara, gå in på den igen och redigera. Det är så pass många steg för att minimera risken att av misstag ändra någonting som har gått till kund.

Har ni någon tjänst för att skicka fakturor via post?

expand_more

När ni trycker skicka på en kundfaktura så kan ni välja post. Då kuverteras fakturan och skickas iväg till mottagarens fakturaadress. Priserna för att använda Bygglets kuverteringstjänst ser ni nedan:

Svart-vit print 7,50 kr
Färgprint 8,50 kr
Extrasida/styck 1,00 kr

Kan man ta emot och skicka e-fakturor?

expand_more

Ni kan både skicka och ta emot e-fakturor via Bygglet i formatet svefaktura. Se aktuell prislista för skickad och mottagen faktura. Kontakta support@bygglet.com för att beställa detta.

Hur skapar jag en märkning till fakturan?

expand_more

För att märka fakturorna till en specifik kund så börjar ni i kundkortet. Här skriver ni rubriken på märkningen. Om kunden vill att ni märker med projektnummer så skriver ni “Projektnummer” under Märkning 1. Här kan ni även fylla på med fler märkningar om kunden önskar det.

Inne på projektet ni har till er kund går ni sedan in i fliken Märkningar och skriver det nummer de vill att ni skall märka med. Detta kommer då specificeras som “Projektnummer 201562” på fakturan i det här fallet.

Hur tar jag ut ett ROT-underlag till Skatteverket?

expand_more

För att detta ska fungera gäller det att fakturan står som betald i Bygglet. Det ser ni till i fakturan under fliken Betalningar där det skall vara ibockat med korrekt datum.

När ni sett att fakturan är betald går ni in i kundfakturafliken och trycker på prickarna uppe till höger om filtrerarutan. Välj sedan Skapa ROT/RUT-underlag.

När ni tryckt på Skapa ROT/RUT underlag så får ni upp denna rutan där ni väljer ett intervall där betalningsdatumet ingår. Ni bockar därefter i aktuella fakturor som ni vill skapa underlag för. Sedan skapar ni en fil som man kan ladda upp på skatteverkets hemsida. Filen skapas när ni klickar på den gröna knappen Skapa ROT/RUT-underlag (XML).

Hur fakturerar jag ROT?

expand_more

Om kunden är satt som privatperson i kundkortet, så finns det en flik i projektet ni har vid namn ROT-avdrag. I denna flik kan ni mata in Fastighetsbeteckning eller lägenhetsnummer och bostadsrättsföreningens organisationsnummer samt välja vilken typ av husarbete det skall vara. Här matar ni även in hur mycket ROT kunden har kvar att nyttja det året ni skapar fakturan för. Om både kunden och kontaktpersonen ska nyttja rot fyller ni i rotsumma på båda personerna.

När ni sedan fakturerar så bockar ni i de raderna som gäller arbete samt väljer vilken typ av arbete som har utförts på samtliga rader i kundfakturan.