”Jag tror inte att vi hade kunnat växa på samma sätt utan Bygglet”

Från papperskaos till ett helt digitaliserat säkerhetsarbete. Här berättar Christina Gustafsson på Masterservice om hur de skapar Riskanalyser och Egenkontroller direkt i funktionen Formulär.

Masterservice är ett fullserviceföretag inom sanering, rivning och transporter. Att göra riskanalyser och egenkontroller är därför en viktig del av medarbetarnas vardag.

– I den här branschen jobbar man mycket i projekt. Det som är bra med Bygglet och Formulärfunktionen är att vi kan samla riskanalyser och egenkontroller direkt i projektet. Dessutom kan man kan ha dem liggandes i molnet, vilket är väldigt bra för både säkerheten och kvaliteten, säger Christina Gustafsson.

Förutom att medarbetarna får stenkoll på originalen tror Christina att funktionen kan leda till en bättre arbetsmiljö: formulären finns lättillgängliga och alltid på samma plats.

– Innan Bygglet hade vi en massa papper att hålla reda på och det var större risk att något kom bort. Som arbetsgivare vill Masterservice att medarbetarna ska ha en säker arbetsmiljö. Det vill våra beställare också.

Hon fortsätter:

– Förr var det mycket tjat om att få in alla papper. Med Formulär behöver man inte fråga: ”Var har du nu din riskanalys?”, utan medarbetarna kan fylla i appen och signera ute på projektet.

Gjort en digitaliseringsresa

Christina berättar att varje projekt tidigare fanns i en plastmapp. Alla tidrapporter, egenkontroller, riskanalyser och fakturor förvarades i särskilda pärmar. De jobbade i flera olika program, vilket resulterade i mycket handpåläggning.

– Det var en beställare som visade oss Bygglet, han tyckte att det var så bra. Vi bestämde oss för att testa. Det har vi inte ångrat!

Genom att hantera allt i Bygglet missar man betydligt färre timmar och fakturor, menar Christina.

– Det har blivit smidigare nu och vi sparar mycket tid. Jag tror inte att vi hade kunnat växa på samma sätt utan Bygglet. Möjligen om man hade haft väldigt många fler administratörer, men det hade inte varit särskilt ekonomiskt.

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!