“Jag tappade 421 kilo med Bygglet”

Glöm stegräknare och 5:2-metoden. Det snabbaste sättet att slimma till sig är förmodligen att använda Bygglet. Fråga bara Sandor på Göteborgs Måleri & Co AB, ett företag som lyckats banta bort nästan allt papper från kontoret.

– Rent administrativt jobbar vi säkert 50 procent effektivare nu. Jag är jädrigt nöjd med Bygglet! Idag slipper man sprätta tvåhundra kuvert i månaden, gå igenom alla fakturor och se till att allt hamnar på rätt projekt. Eller jaga in tidrapporter och arbetsordrar… Hur lång tid tog inte det?

Sandor Larsson, delägare på Göteborgs Måleri, är något av en Biggest Loser-vinnare. Eller ska vi säga Bygglet Loser? För det är nämligen tack vare Bygglet som firman har kunnat ge hundratals pärmar fräcka fingret, närmare bestämt 350 pärmar!

Gå ner i vikt snabbt – så gjorde Sandor:

  1. Börja med automatisk scanning

– Rent fysiskt är det nog scanningen av leverantörsfakturorna som gjort att vi ”tappat” mest papper. I stället för att sprätta massa kuvert och skriva betalningsfiler manuellt skickar leverantörerna sina fakturor till Bygglets inläsningscentral. Därefter hamnar fakturorna i vårt system och registreras automatiskt på rätt projekt.

  1. Skicka dina offerter digitalt

– Förr satt man med offerter i Word. Numera skickar jag kanske en offert av tvåhundra i pappersformat, och då är det till en gammal person… I Bygglet är allt väldigt lätt och överskådligt. Du skapar en ny kund, sen går du bara in på Offert och ”lyfter in” kunden. Sen är det bara att skriva offerten och skicka digitalt. När kunden har fått offerten och trycker accept skapas ett projekt i Bygglet per automatik. Det är grymt!

  1. Sluta skicka kundfakturor per post

– När man inte har ett digitalt system kan det nog vara väldigt lätt att missa faktureringen. Idag har jag allt i digitala ”pärmar” i Bygglet och systemet talar om för oss att det är dags att fakturera. När ett projekt är färdigt är det bara att stänga det i Bygglet, vilket innebär att projektet blir redo för fakturering. Dessutom slipper man skicka alla fakturor med post.

Tipsa om oss - spara tusentals kronor

För varje ny kund du ger oss får du 20 % av den nya kundens licensavgift första året – i form av rabatt på din nästa årsavgift hos oss!

Visste du att?

Göteborgs Måleri har använt Bygglet sedan 2011 och är en av våra allra första kunder någonsin.
– Vi var det första måleribolaget som kom in och fick möjlighet att vara med och forma systemet efter vår verksamhet. Sedan dess har vi tipsat många samarbetspartners om Bygglet, säger Sandor.

Vill du veta hur vi räknade? Jo, tillsammans med Göteborgs Måleri kikade vi på hur många offerter, projekt, fakturor, scannade inköp och tidsregistreringar de gjort under sina 10 år hos Bygglet. Då kom vi fram till att de sparat 84 000 A4-papper, vilket motsvarar 421 kg. Och pratar vi pärmar så motsvarar detta ca 350 pärmar som man nu slipper spara och bara tar plats!

Göteborgs Måleri gör allt inom måleri, snickeriarbete och totalentreprenad. Företaget grundades 1992 och har idag 33 anställda.