Insiderns guide till Formulär – med Betonghåltagning i Göteborg AB

På temat ”Bygglets dolda uppfinnare” möter vi kunden som är hjärnan bakom funktionen Formulär. Vad är fördelen med digitala egenkontroller, riskanalyser och checklistor? Och hur i hela friden kan det löna sig att betala 199 kr/mån för funktionen?

Linda Dahlin är inte bara Byggletkund och spindeln i nätet på Betonghåltagning i Göteborg AB. Det var också hon som ringde och frågade om ”vi inte kunde lösa det här med formulär”.
Det Linda saknade var framförallt en funktion för digitala riskanalyser, egenkontroller och checklistor. Då frågade vi om hon inte kunde tänka sig att vara med som testpilot. Nu, ungefär ett halvår efter att Formulär lanserades, bad vi henne att utvärdera funktionen.

Fem fördelar med Formulär – enligt Linda

1. Inga lösa papper

– Innan Bygglet och Formulär hade vi lösa lappar med riskanalyser och egenkontroller som skannades in. Det blev väldigt mycket jobb och vi hade ingen koll på vad som skickades ut och vad som kom tillbaka. I dag slipper jag pappershögen och jag slipper sitta och sammanställa allting med papper, penna och miniräknare.

2. Säkrare arbetsmiljö

– Innan Formulär kunde egenkontrollerna ibland göras i efterhand. Det är inte alls bra, det handlar ju om att medarbetaren ska tänka till innan ett arbete påbörjas så att ingen skadar sig. Men numera är kontrollerna en självklar del av arbetsrapporten, lika naturlig som att fylla i sin arbetstid.

3. Slipp sanktionsavgifter vid inspektion

– Säg att Arbetsmiljöverket gör en kontroll. Då gäller det att ha sina formulär ifyllda och klara på plats. Annars kan man få betala en sanktionsavgift, och den riskerar ju att kunna bli ganska kostsam.

4. Skräddarsy dina egna mallar

– Man bygger sina formulär själv och det är väldigt smidigt. Man kan lägga till egen text och en massa olika val. Det är ganska likt ett Googleformulär och det är egentligen bara att utgå från befintliga mallar som finns att hitta på nätet.

5. Spara tid varje månad

– Med Formulär blir det obligatoriskt för medarbetarna att fylla i riskanalyser och egenkontroller, som ju måste finnas på plats. Förut hände det att jag inte fick in pappren. Jag har tjänat in massa tid på att slippa jaga in dem – och inte minst en massa ork och kraft.

Betonghåltagning i Göteborg AB är ett renodlat håltagningsföretag som jobbar i Göteborg med omnejd. Företaget har 18 medarbetare.

Nyfiken på Formulär?

Kontakta vår support på 0770-17 65 60, eller maila support@bygglet.com

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!