Funktionerna i Bygglet som hjälper dig i Coronatider

Här kommer tips på funktioner i Bygglet som vi hoppas kan stötta dig i din verksamhet för att hantera konsekvenserna av Coronautbrottet.

Planeringsverktyget för aktuellt bemanningsläge

Tyvärr kommer vi sannolikt behöva räkna med att många blir sjuka eller tvingas till karantän den närmsta tiden. Bygglets planeringsverktyg kan hjälpa dig få kontroll över verksamheten om frånvaron och inställda uppdrag ökar. Genom att planera in personal på de projekt och uppdrag som ska utföras, och samtidigt registrera in sjuk- och karantänsfrånvaro, får du snabbt överblick över planerade och tillgängliga resurser. Då kan du snabbt planera om allt eftersom situationen förändras. 

Glöm inte att du även kan använda noteringfunktionen i resursplaneringen för att registrera viktig information gällande planeringen.

Funktionen Formulär som kommunikationsverktyg

Även om rubriken Formulär kan luras lite så är det finurliga med detta tillägget (som du just nu kan prova kostnadsfritt i 3 månader) att du snabbt kan nå ut med information till anställda och se vem som tagit del av den, vilket kan vara väldigt viktigt i dessa tider. Har du tilläggsfunktionen Formulär aktiverat kan du alltså också använda den som ett kommunikationsverktyg för att nå ut med information till dina anställda och säkerställa att de tagit del av informationen. Genom att koppla ett formulär till en anställd kommer det visas på startsidan när den anställde loggar in i appen och genom att göra formuläret obligatoriskt får du ett läskvitto och säkerställer att din personal öppnar formuläret.

Så här gör du för att skapa ett formulär som visas i appen

  • Skapa ett formulär där du lägger in den information du vill få ut i en rubrik komponent.
  • Lägg eventuellt till en kryssruta där den anställde får markera att han/hon tagit del av informationen.
  • Markera formuläret som obligatorisk och lägg eventuellt till en signaturkomponent för att säkerställa att de anställda tagit del av informationen (obligatoriska formulär gör så att tidsregistreringen blir låst tills formuläret är inskickat).
  • Koppla formuläret till ett internt projekt, ett projekt som inte är kopplat till en riktig kund. 

 

Notera: För att göra formuläret obligatorisk behöver du på internprojektet skapa upp ett formulär per anställd samt koppla en ansvarig på varje formulär. På så sätt behöver de anställda att öppna upp och skicka in formuläret innan tidsregistreringen blir aktiv.

JUST NU: Vi låter alla våra kunder pröva Formulär kostnadsfritt:

Jag vill pröva tjänsten Formulär kostnadsfritt i 3 månader

 

Har du redan formulär?
Kontakta gärna vår support, support@bygglet.com, om du behöver hjälp med att skapa ditt formulär.