Tillval: Sälj dina fakturor

Få loss pengar från dina fakturor – direkt i Bygglet!

Nu kan du, tack vare vårt fördjupade samarbete med Factoringgruppen, sälja en eller flera av företagets fakturor direkt i Bygglet. Du får loss pengarna när du behöver dem och slipper samtidigt tänka på administration och påminnelser.

Så här kommer du igång

Först behöver du ett avtal med Factoringgruppen. Gör en intressehantering här så kontaktar de dig inom kort med offert och avtalsförslag. När avtalet är klart kan du sälja fakturorna precis när du vill – direkt i Bygglet.

Vad kostar det?

Som Bygglet-kund slipper du den första årsavgiften (värde 2 995 kr). Du betalar därför bara för de fakturor du säljer. Prissättningen är individuell, men brukar ligga på 3–4 procent av fakturans värde. Kostnaden består av en administrativ avgift per faktura samt ett avdrag som Factoringgruppen behåller för att täcka deras risk. Risken bedöms bland annat utifrån dina kunders kreditvärdighet och omsättning.

Räkneexempel:

Fakturabelopp: 100 000 kr
Avdrag (2,9 %): 2 900 kr
Hanteringsavgift/faktura: 50 kr
Total kostnad: 2 950 kr (avdrag + administrativ avgift)
Du får ut: 97 050 kr

Vilka är Factoringgruppen?

De är Sveriges tredje största factoringbolag, med över tio års erfarenhet av kunder i bygg- och anläggningsbranschen. Factoringgruppen är en trygg och välfinansierad leverantör med snabba utbetalningar, som värnar relationen till dina kunder. Vill du veta mer?
Läs om att sälja fakturor på Factoringgruppens hemsida.