”Det är som om de tänkte på just Erikssons Bygg & Timmer när de skapade Bygglet!”

Från fem till en anställd inom kontorsarbete. Eriksson Bygg & Timmer i södra Dalarna är inne på sitt fjärde år som kund hos Bygglet. Nu vill ägaren Johnny Eriksson att andra företag ska få det lika enkelt.

Vad är skillnaden nu jämfört med innan ni började använda Bygglet?

Det är så lätt nu! Innan hade jag fem personer anställda för kontorsarbete, idag har jag en. Från fem till en! Med sexton anställda utspridda över hela Sverige satt jag hela helgerna med löner och pappersarbete, trots att jag hade flera anställda som arbetade med administrativa frågor. Nu behöver jag knappt lägga en dag i veckan på enklare fakturering.

Vad skulle du säga till andra som befinner sig i samma situation som du gjorde innan?

Bara prova och märk vilken skillnad det kan göra. Jag rekommenderar alla i branscher inom service, industri och verkstad med lagerhållning att skaffa Bygglet. Herregud, jag försöker ständigt sälja in någon annans system, men det är ju för att jag vill att det ska bli lika enkelt och bra för andra som för mig.

Har du sett några skillnader i plånboken?

Vi har fått bättre lönsamhet och jag kan snickra, gräva och gjuta grunder – det som jag egentligen ska hålla på med. Och eftersom jag kommer åt allt via mobilen kan jag ta muntliga offerter på småjobb över mobilen, tidigare hade det varit omöjligt.

Ibland tänker jag att det är som om de tänkte på just Eriksson Bygg & Timmer när de skapade Bygglet!

Okej Johnny, nu kommer sista frågan. Vad skulle du säga är topp 3 bästa sakerna med Bygglet?

1. Enkelheten

Det här har jag ju sagt flera gånger, men jag säger det igen: Det är så lätt! Man behöver inte kunna någonting. Så fort jag fick en genomgång av systemet fanns inga som helst tveksamheter.

2. Översikten

Av alla system vi tittat på var det bara Bygglet som hade ett komplett system – och då använder jag inte ens alla funktioner. Innan kunde jag inte följa upp projekten på ett enkelt sätt, nu krävs bara ett knapptryck så ser jag allt. Hur många timmar mina anställda har kvar, hur mycket material som är nyttjat och så vidare.

3. Tryggheten

Jag kan följa allt i realtid. När någon i Överkalix knappar in att de jobbat 12 timmar ser jag det direkt i min telefon och kan bekräfta om det stämmer eller inte. Jag har bättre koll på företaget nu än jag någonsin haft.

Fakta: Eriksson Bygg & Timmer har idag 16 anställda utspridda över cirka 200 mil av Sverige – från Göteborg till Överkalix.

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!