Elector-grundarens förhoppning gällande andra elbolag: “Att de inte skaffar Bygglet!”

”Bygglet har helt klart gjort mig mer konkurrensmässig. Det är nästan så att man inte vill att andra elkunder ska ha det.” Det säger Johan Torin på Elector AB, som även ger tummen upp till nya funktionen EDI-följesedel.

– Jag skulle aldrig vilja bli av med Bygglet. Helt ärligt skulle jag inte driva eget om jag inte hade haft det. Med Bygglet kan man verkligen lassa informationen ur sin egen hjärna. Skulle Bygglet lägga ner skulle jag faktiskt hellre lassa grönsaker på ICA, säger Johan Torin, ägare och grundare av elinstallationsföretaget Elector.

Han menar att Bygglet har varit avgörande för företagets framgångar:

– Idag är vi fem anställda, men utan Bygglet skulle vi ha stannat i tillväxten när vi bara var två. Men nu när vi har kontroll och koll på firman så kan vi lugnt växa vidare.

Har du något tips till andra elfirmor som vill växa?
– Använd inte Bygglet, haha. Nä, skämt å sido, men Bygglet har helt klart gjort mig mer konkurrensmässig. Det är nästan så att man inte vill att andra elkunder ska ha det.

Han fortsätter:

– För att få en total kontroll på elfirman är det ett helt fantastiskt verktyg. Jag har drivit eget nu i tolv år. Innan höll vi på med papperskopior och egenkontroller i pärmar. Vi ville gå över till något digitalt som gjorde att vi kunde hantera projekt, tidsrapportering, löner och framförallt kunder. Bygglet passade oss som elkunder väldigt bra.

Hur ser du på Bygglets och systerbolagets El-Infos allt tätare samarbete?
– Jag har varit kund hos El-Info i tio år, och deras egenkontrollsprogram EL-VIS är väldigt bra. I och med samarbetet med Bygglet och den nya funktionen tror jag att verktygen kommer att bli ännu bättre för elfirmorna, säger Johan.

Den nya funktionen syftar på att Bygglet nu lanserar en funktion för inläsning av materialspecar: EDI-följesedel. Det innebär att man slipper mata in alla små artiklar manuellt.

Och skulle Johan vilja ha hjälp med funktionen räds han inte att vända sig till Bygglet:

– Jag har alltid haft ett väldigt fint bemötande från Bygglets support och medarbetare. Det är alltid en positiv anda!

Johan Torin är ägare och grundare av Elector AB, ett elinstallationsföretag i Ale kommun. Bolaget har idag fem anställda.