Bygglet expanderar och huvudkontoret flyttar till ny häftig lokal

Bygglet satsar stort och har i dagarna flyttat in i sin nya kontorsyta på 1150 kvm i den före detta lokverkstaden i Gamlestaden Göteborg, som byggts om till moderna och funktionella kontor av L2 fastigheter.

“Vi letade efter ett nytt större kontor när vi fick upp ögonen för denna karaktäristiska fastighet. Här kommer vi kunna ha en kundnära verksamhet med utbildning och kundevents i våra härliga öppna ytor. Det är viktigt att våra kunder alltid ska känna att de är välkomna till oss på Bygglet för en kaffe och samtidigt få svar på sina frågor” säger Bygglets VD Hanna Konyi.

“Det har varit en enkel och smidig process tillsammans med Bygglet och även en väldigt rolig och spännande resa där denna byggnad fått ett nytt liv. Jag tror att detta blir starten på något nytt för alla företag som flyttar in” säger Karl Ljunggren VD för L2 fastigheter.

Karl berättar att de ville tillföra något nytt till lokalen och spände bågen hårt med sin vision om att inte dölja något i huset, utan istället lyfta fram och bevara byggnadens historia. Att trätaket skulle vara kvar bestämdes tidigt och inte en planka är bytt. Byggnaden hade ett fantastiskt smide på 100 år, så gammalt stål möter nytt på flera ställen. Det gamla teglet var också i fint skick och har behållits. “Att använda befintliga samhällsbyggnader är både spännande och önskvärt”, säger Karl.

Lite extra roligt är att Göteborgs stad har uppmärksammat ombyggnationen och varit väldigt positiva, då de ser vad det ger att ett område har bra och fina kontorslokaler. Gamlestaden har exploderat på det senaste och innerstaden har vuxit ihop med stadsdelen. Gamlestaden är framtiden. Här finns allt blandat – stort, smått, handel, industri och där sitter också de som tänker framåt, uppåt och nytt inom bla IT och design. En otroligt spännande del av staden. Nära grannar till Bygglet är SKF, Mölnlycke Health Care, NA-KD, Green Cargo och Folkspel.

Välkomna till Byggets huvudkontor på nya adressen Von Utfallsgatan 1 i Göteborg.

Presskontakt
Katja Widlund

katja.widlund@bygglet.com
072-046 03 95