BYE, BYE GOOGLEKALENDERN – ny tideräkning e.RP.

”Vi kommer säkert att kunna tjäna 1–2 timmar varje morgon”

Med den sprojlans nya funktionen Resursplanering kan du fördela din personal på ett enkelt sätt. Samtidigt minskar risken för att jobb faller mellan stolarna. Men innan funktionen lanserades fick tio testkunder komma med sin input. En av dem är Mikael Bryngelsson, arbetsledare på Sjövalla VVS.

Vi tror jättemycket på Resursplanering, det var därför vi gick med i testgruppen. Själva grundstenen i Bygglet är att man har allt på ett ställe. Innan hade vi ett ordersystem, ett lönesystem och så vidare, och alla jobb kom utskrivna på papper. Idag gör jag nästan allt i Bygglet, säger Mikael Bryngelsson.

På tiden f.RP. (före Resursplanering) hade Mikael och kollegan Anders, som leder arbetet och sköter administrationen, en delad Googlekalender. Men där fick de ”hela tiden skriva väldigt mycket”. Dessutom fick de maila alla jobb och ordernummer till montörerna som skulle utföra jobbet.

“Allt är redan kopplat till projekten”

– Den stora skillnaden med Resursplanering är framförallt att allt redan är kopplat till projekten. Vi behöver inte klicka upp ett annat program. Funktionen sparar tid eftersom vi slipper knappa in så mycket grejer. Sen använder vi även Resursplanering till semesterplanering, det är väldigt smidigt.

I Resursplanering kan man enkelt kasta om i sin planering. Om någon blir sjuk kan man till exempel ”drag and droppa” bokningen till en annan person, och alla i arbetslaget kan följa uppdateringarna i sin app.

Idag jobbar Mikael ”väldigt frekvent” i planeringskalendern.

– Våra montörer har inte kommit igång med Resursplanering än, men det ska vi definitivt börja med. För kan vi dessutom avveckla planeringsmailen till dem kommer vi säkert att kunna tjäna ytterligare en till två timmar varje morgon.

Bättre kommunikation och mindre missförstånd

En annan fördel med Resursplanering är att rätt person åker till rätt plats i rätt tid.

– Våra montörer har ett till fyra jobb per dag. Det är många olika småjobb och det har hänt att det blir missförstånd när vi har skrivit fel i bokningen. Så när våra medarbetare kommit igång med den nya funktionen tror jag att det kommer att underlätta kommunikationen väldigt mycket.

– Vi skulle inte återvända till Googlekalendern idag, säger Mikael Bryngelsson.

Sjövalla VVS är ett dotterbolag till Sjövalla Byggservice och har totalt 9 anställda.

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!