Resursplanering Administratör

För videoinstruktion, klicka nedan, annars scrolla neråt för information i text:

Gå till fliken Resursplanering och klicka på den person och dag ni önskar skapa en planering för (1). När ni valt en person för planering väljer ni det projekt (2) som ni avser fördela ut er resurs på.
Om fler ur er personal ska befinna sig på samma projekt kan ni lägga till detta direkt i samma planeringsvy (3).
Bygglet väljer alltid valt datum som start och slut för planeringen, detta justerar ni enligt önskemål (4).

Önskar ni planera viss del av dagen bockar ni ur rutan för Heldag och får då möjlighet att sätta en start samt sluttid för planeringen.

Om ni skapar en planering där helg inträffar mellan planeringens start och slutdatum (1) får ni möjlighet att bocka i om planeringen även ska gälla på lördagar och söndagar (2.)

Vid frånvaroplanering väljer ni den personal och dag som ni ska planera för. Byt från Typ Projekt till Typ – Frånvaro och ange vilken typ av frånvaro det gäller, t.ex. Föräldraledighet.
Därefter sätter ni start och slutdatum för frånvaro innan ni sparar.

Om planeringen varken är projekt eller frånvaro kan ni göra en planering via anteckning (1)
Det ni anger som titel (2) är den information som er personal kan se och det ni anger som
kommentar (3) är tillgängligt för alla som kan logga in som administratör i Bygglet.

I alla era projekt har ni en flik som heter resursplanering där ni enkelt kan se vilka anställda som är planerade att arbeta på projektet.

Vid en sortering på all personal får ni en bra överblick på vilka utav personalen som är utfördelade som resurs på ett projekt, vilka som är frånvarande och vilka som inte har något projekt fördelat.

Ni kan enkelt flytta inlagd planering mellan anställda om ni önskar. Håll muspekaren över den inlagda planeringen, klicka därefter på planeringen och dra hela planeringen till önskad person.
Det går enkelt att skifta mellan att se en vecka i taget eller en månad framåt genom att klicka på Vecka eller Månad uppe till vänster.