Årets Hantverkare 2019 (stora byggföretag): ”50 procent mer effektiva nu”

Byggföretaget Lindqvist&Engström har använt Bygglet i drygt fyra år och Hampus Engström, ägare och projektledare, beskriver hur det effektiviserat verksamheten med 50 procent.

Hampus beskriver hur helheten i Bygglet kring alla olika projektmoment är en styrka.
– Det gör att vi kan hålla koll på rapporterad tid, kolla upp materialkostnaden för ett tidigare projekt och dessutom skapa och skicka en offert direkt vid ett kundbesök, säger Hampus.

Ger förbättrad kommunikation

Det menar Hampus för med sig en rad fördelar. Han nämner också hur Bygglet förenklar kommunikationen mellan beställare, arbetsledning och hantverkare – en annars stor utmaning för byggbranschen.

– Våra hantverkare kan ringa upp kunder och kontaktpersoner direkt i systemet. De kan även snabbt och enkelt få svar på vad som ingår i offerten för varje enskilt projekt och moment.
Han beskriver hur Bygglet även förbättrar förutsättningarna att bedriva lönsamma och vinstdrivande projekt.

– När vi inte använde oss av Bygglet fick jag veta hur vi låg till ekonomiskt först vid varje årsbokslut. Jag kunde bara gissa mig till hur det gått i alla projekt under året. Nu kan jag göra löpande avstämningar och se exakt hur det går i alla projekt eftersom jag får en översikt av rapporterade timmar och leverantörsfakturor. Det gör att jag kan se vad som är mest lukrativt med möjlighet att styra om verksamheten.

”Medarbetartrivseln ökar”

Hampus bedömer att användningen av Bygglet har gjort verksamheten 50 procent mer effektiv – men menar inte att det digitaliserat bort den personliga kontakten.
– Det gör snarare att vi kan bli mer effektiva när vi väl träffas. Till exempel slipper våra hantverkare använda sig av handskrivna anteckningar och förvara dem i ett tillfälligt kontor i bilen tills de har kommit tillbaka till kontoret där allt administrativt traditionellt sett sköts.
När allt grundläggande finns på plats med full kontroll över alla projekt tror jag också att medarbetartrivseln ökar, avslutar han.

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!