3 vinnartips från Årets Hantverkare 2019 (medelstora byggföretag)

Varje år hyllas branschens bästa företag under Hantverkargalan. Vi är stolta men inte särskilt förvånade över att två av våra duktiga kunder gick segrande ur matchen. Den ena av dem, Robin Sjöström, delar med sig av firmans framgångsrecept.

När Hantverkargalan ägde rum den 16 maj var sex av alla nominerade Byggletkunder. Och som om inte det vore nog fick vi se två av dem lyfta vinnarbucklan mot Hamburger Börs innertak: Robin Sjöström Bygg AB (Årets medelstora byggföretag) och Lindqvist & Engström AB (Årets stora byggföretag).

– Bara att vara topp fem var stort, att dessutom vinna var en jättebonus. Alla våra åtta anställda var där och vi firade hela natten lång. Det var en bra fest och alla var glada, säger Robin Sjöström.

Vinnarna av Årets hantverkare röstas fram av sina kunder. Därför passade vi på att fråga Robin hur de gör för att flörta in sig hos ”juryn”.

Robins tips för nöjda kunder

1. Kärleksbomba jobben

– Jag tror att kunderna röstade på oss för att vi gör ett bra hantverk och lämnar de garantier vi ska. Och att vi lägger ner kärlek på jobben. Devisen är att kunden alltid ska vara nöjd när vi åker därifrån.

2. Håll tiderna

– Vi ligger långt fram i planeringarna och försöker att sticka ut lite extra i branschen genom att hålla tiderna. Det gäller att inte lova bort sig allt för mycket, vi är ärliga med hur det ligger till och tackar hellre nej än blir försenade.

3. Förenkla vardagen med digitala verktyg

– Vi har använt Bygglet i ungefär fyra månader. Vi ville ha ett enkelt koncept för tidsregistrering och som är sammankopplat med löner – något som förenklar vardagen för alla inblandade helt enkelt. Innan var det old school med papper och penna. För oss handlar det om att förenkla det administrativa så att man kan lägga timmarna på kunderna istället.

Robin Sjöström Bygg AB har en bred kompetens inom byggnation, från gjutning av plattor till färdigt hus. Företaget har åtta anställda.

Få massor av inspiration, nyheter, förhandsvisning av kommande funktioner och tips direkt i din inkorg varje månad!